Parodontose

Parodontose (tandkødsbetændelse)

Parodontose begynder oftest som let tandkødsbetændelse, hvor dit tandkød bløder, når du børster tænder eller bruger tandtråd. Dit tandkød vil desuden ofte være rødt eller hævet. Hvis tandkødsbetændelsen ikke behandles, kan den udvikle sig til parodontose. Parodontose kan være meget ubehageligt og smertefuldt, da selve betændelsen kan nedbryde den knogle, der holder tænderne fast, og i værste tilfælde medføre, at dine tænder falder ud.

Hvorfor opstår parodontose?

Parodontose kan opstå af flere forskellige grunde. Som sagt begynder det ofte som en almindelig let tandkødsbetændelse, men kan forværres og påvirkes af nedenstående faktorer:

  • Genetiske faktorer
  • Et svækket immunforsvar
  • Stress
  • Rygning
  • Dårlig mundhygiejne

Hvordan behandles parodontose?

Hvis du eksempelvis oplever, at dit tandkød bløder ved dine daglige tandbørstninger, er det vigtigt, at du henvender dig på klinikken. Dette kan være tegn på, at du har tandkødsbetændelse – der i værste fald kan udvikle sig til parodontose.

Har du først udviklet parodontose, skal det behandles hos tandlægen eller tandplejeren. Ved behandlingen fjerner vi bakterier fra dine tænder i form af plak, tandsten og belægning. Vi fjerner desuden bakterier fra tandkødslommerne (pocherne).

Efter behandlingen

Det er vigtigt efter fjernelsen af bakterier fra dine tænder og tandkødslommer, at du selv opretholder en god og sund tandhygiejne. Dette skaber nemlig de dårligste vilkår for, at din parodontose kan udvikle sig. Har tandkødsbetændelsen først udviklet sig til parodontose, kan den ikke helbredes – men holdes i skak. Derfor behandles patienter med parodontose oftest hver tredje måned. Har du blot let tandkødsbetændelse, kan det stoppes, hvis bakterierne fjernes på klinikken og tandkødet efterfølgende holdes sundt.

Pardontose

"Skiftet fra anden tandlæge, og har nu oplevet en kompetent ny tandlæge, som hører og respekterer, at jeg ikke er vild med tandlæger. Så anbefaler gerne."

Jette Hansen

januar 2019

"Var idag d. 21-1 på besøg på tandklinikken. Fik en rigtig god oplevelse, selvom jeg har tandlægeskræk. v.h."

Ingrid Nielsen

Januar 2019

"De kan kun varmt anbefales, de er så utrolig søde og venlige. Og ikke mindst prof. i deres arbejde."

Heidi Sørensen

November 2018

"Meget kort ventetid, god behandling, venligt personale og stor faglighed i fine omgivelser."

Martina Huter

December 2019

"Har lige skiftet fra anden tandlæge. Fantastisk at få ros, for forarbejdet af hygiejne omkring ens tænder. Vil helt klart anbefale jer. Held og lykke med jeres klinik"

Birte Pedersen

Maj 2019

"Dygtig, venlig og kompetent tandlæge"

Klaus Fogh

November 2019

"Dygtig, venlig og kompetent tandlæge"

Sonja Spalding

November 2019

"Meget grundig tandlæge, dygtig og professionel"

Eva Olesen

Maj 2019