Isninger

Isninger

De fleste mennesker har oplevet den ubehagelige følelse i tænderne, det kan give at drikke for kold mad eller drikke. Denne følelse kaldes isninger og optræder ofte uventet og kortvarigt. Isninger kan også forekomme, når du spiser noget meget sødt eller syrligt – og også under tandbørstning. Isninger er et udbredt fænomen og skyldes i de fleste tilfælde dybe huller i tænderne eller at tandnerven (dentinen) er blottet, fordi tandkødet har trukket sig tilbage.

Behandling af isninger

Da isninger kan være tegn på huller i tænderne eller blottet tandkød, er det vigtigt at du kontakter os, hvis du oplever isninger i tænderne. Ved en tandundersøgelse kan vi finde ud af, hvad dine isninger skyldes og hvordan disse kan behandles.

Vær obs på din tandbørstningsteknik

Udover huller i tænderne eller blottet tandkød, kan isninger også opstå i forbindelse med en forkert tandbørstningsteknik. Børster du dine tænder for hårdt, med en forkert tandbørste eller for meget på tværs, kan du nemlig også risikere at få isninger i dine tænder på sigt. Hos Tandklinik Vestergade anbefaler vi generelt vores patienter at bruge en blød tandbørste og en tandpasta med en lav slibeeffekt og som indeholder fluor. Vi står altid til rådighed på klinikken med vejledning i forbindelse med korrekt valg af tandbørste og tandpasta.

Isninger i tænderne

"Skiftet fra anden tandlæge, og har nu oplevet en kompetent ny tandlæge, som hører og respekterer, at jeg ikke er vild med tandlæger. Så anbefaler gerne."

Jette Hansen

januar 2019

"Var idag d. 21-1 på besøg på tandklinikken. Fik en rigtig god oplevelse, selvom jeg har tandlægeskræk. v.h."

Ingrid Nielsen

Januar 2019

"De kan kun varmt anbefales, de er så utrolig søde og venlige. Og ikke mindst prof. i deres arbejde."

Heidi Sørensen

November 2018

"Meget kort ventetid, god behandling, venligt personale og stor faglighed i fine omgivelser."

Martina Huter

December 2019

"Har lige skiftet fra anden tandlæge. Fantastisk at få ros, for forarbejdet af hygiejne omkring ens tænder. Vil helt klart anbefale jer. Held og lykke med jeres klinik"

Birte Pedersen

Maj 2019

"Dygtig, venlig og kompetent tandlæge"

Klaus Fogh

November 2019

"Dygtig, venlig og kompetent tandlæge"

Sonja Spalding

November 2019

"Meget grundig tandlæge, dygtig og professionel"

Eva Olesen

Maj 2019