Bideskinne

Hvem har behov for en bideskinne?

Har du ofte ubehagelige spændinger i din nakke og/eller kæbe eller døjer du med hovedpine? Så har du muligvis brug for en bideskinne. Spændinger og hovedpine kombineret med slid på tænderne, kan skyldes at man bider sin tænder for hårdt sammen eller skærer tænder. Typisk foregår det om natten og derfor ved mange ikke, at de skærer tænder. Det kan dog også ske om dagen, hvor man er i vågen tilstand – typisk hvis man har travlt, er stresset, ved hård fysisk arbejdsbelastning eller af den simple grund at det er blevet en dårlig vane. Bider du din tænder hårdt sammen eller skærer tænder, anbefaler vi dig at få lavet en bideskinne hos tandlægen.

Hvordan virker en bideskinne?

Bideskinnen er både med til at hindre yderligere skade på dine tænder og samtidig give kæbemusklerne mulighed for at slappe af. Man bruger typisk bideskinnen ved at tage den på om aftenen, sove med den, og tage den af om morgenen, når man står op. Bideskinnen generer dig ikke, da den laves efter netop dit tandsæt og din mund.

Hvordan laves bideskinnen?

Har du brug for en bideskinne, tager tandlægen eller tandplejeren et aftryk af dine tænder og dit tandsæt. Herefter fremstilles bideskinnen personligt til dig. Alt efter hvor meget du bider og skærer tænder og hvor meget dine tænder allerede har taget skade, fremstilles bideskinnen i enten blødt eller hårdt materiale. Dette finder tandlægen ud af i fællesskab med dig. 

Skal en bideskinne vedligeholdes?

Ja. Da du typisk skal have bideskinnen på i flere timer – ofte en hel nat – er det vigtigt, at bideskinnen bliver rengjort for bakterier. Ellers kan der på en bideskinne hurtigt samle sig en masse bakterier, der kan brede sig i din mund og til dine tænder. Du kan nemt og hurtigt gøre bideskinnen rent ved hjælp af vand og en tandbørste. Det er vigtigt, at du både rengøre bideskinnen, når du tager den ud og lige inden du tager den i. Du er velkommen til at kontakte os på klinikken, hvis du er i tvivl om hvordan du vedligeholder din bideskinne. 

Bideskinne

"Skiftet fra anden tandlæge, og har nu oplevet en kompetent ny tandlæge, som hører og respekterer, at jeg ikke er vild med tandlæger. Så anbefaler gerne."

Jette Hansen

januar 2019

"Var idag d. 21-1 på besøg på tandklinikken. Fik en rigtig god oplevelse, selvom jeg har tandlægeskræk. v.h."

Ingrid Nielsen

Januar 2019

"De kan kun varmt anbefales, de er så utrolig søde og venlige. Og ikke mindst prof. i deres arbejde."

Heidi Sørensen

November 2018

"Meget kort ventetid, god behandling, venligt personale og stor faglighed i fine omgivelser."

Martina Huter

December 2019

"Har lige skiftet fra anden tandlæge. Fantastisk at få ros, for forarbejdet af hygiejne omkring ens tænder. Vil helt klart anbefale jer. Held og lykke med jeres klinik"

Birte Pedersen

Maj 2019

"Dygtig, venlig og kompetent tandlæge"

Klaus Fogh

November 2019

"Dygtig, venlig og kompetent tandlæge"

Sonja Spalding

November 2019

"Meget grundig tandlæge, dygtig og professionel"

Eva Olesen

Maj 2019